"A főzés igazán tág teret nyújt az érzelmi árnyalatok kifejezésére." - Agatha Christie

Bűnözz egészségesen zabos-borzassal

2016/12/09. - írta: mokasritus

20161209_140203.jpg

A zabmániám legújabb szülöttje, több finom süti egyesítése :) És ha véletlenül kivilekvárt kapsz karácsonyra, próbáld ki vele, mert nagyon illik bele. Nem mellesleg gyorsan megvan, ha a pihentető egy órát nem nézzük. A tészta egy linzer tészta, egy fokkal egészségesebb verzióban.  Szóval akkor itt a recept:

Hozzávalók:

  • kb. 20 dkg zabpehely
  • 5 dkg. teljes kiőrlésű liszt
  • 10-15 dkg margarin
  • fél dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg nádcukor
  • 1 db tojás
  • 2 ek. darált dió
  • csapott teáskanál útifű maghéj őrlemény
  • 1 kis üveg lekvár 

A zabpelyhet dobd az aprítóba és daráld össze, ha dió egészben volt, együtt is darálhatod őket. Aztán öntsd át egy tálba, amiben összegyúrod. Morzsold bele a margarint, add hozzá a többi összetevőt is (lekvárt leszámítva) és dolgozd össze. 

Szedd két darabra, 1/3 és 2/3 arányban. Fóliázd be a darabokat. A picit tedd a fagyóba, a nagyot pedig a hűtőbe. És most menj pihenj egy órácskát.

Ha lejárt az egy óra, akkor a hűtős, nagyobb darabot sütőpapíron nyújtsd akkorára, amekkora a tepsid, aztán emeld is át bele. Ekkora jön a lekvár. A kivilekvár receptjét megtalálod egy korábbi bejegyzésben, ha úgy döntenél, hogy kipróbálod azzal. De szerintem még a ribizli lekvárral lehetne nagyon finom. Ha nem szereted a savanykás ízvilágot, bármilyen lekvárt használhatsz.

Szóval kend meg a lekvárral, majd vedd ki a fagyasztott tészta darabot és reszeld a tetejére. Kész is. Előmelegített (180°C-os) sütőben addig kell sütnöd, míg picit meg nem pirul a teteje (kb. fél óra).

Jó étvágyat! 

Ui.: Bűnözni lehet egészségesebb formában is:)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr412036579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása