Eper-csoki-vanília. A három kedvenc ízem amit egy sütibe sűrítettem. A nagy nyári forróságban a hűtőből előkapva, mintha egy-egy falatot kapnék a mennyországból.
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 tojás
- 3 ek. liszt
- 3 ek. nádcukor
- 1 ek. holland kakaópor
- csipet só
Krém:
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 10 dkg margarin
- 1 tk. vanília aroma
- 3 ek. nádcukor
Eper
Bekapcsoljuk a sütőt 180°C-ra előmelegítjük és elkészítjük a piskótát. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, úgy, hogy amikor már keményedik a hab, kanalanként hozzáadjuk a a cukrot. A kemény habhoz, lassanként hozzáadagoljuk a tojás sárgáját is, majd a lisztet és a kakaóport. Vigyázzunk, hogy a habot ne törjük szét.
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit és szép vékonyan elterítjük benne a tésztát, majd mehet is sütőbe 20-30 percre. Lehetőleg ne nyitogassuk a sütőt, mert összeesik a tészta. Ha kisült, konyharuhára fektetjük és kihűtjük.
Közben megfőzzük a pudingot a vanília aromával és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a jól felhabosított margarinnal kikeverjük. Az epret megmossuk és felszeljük.
Már csak össze kell állítani, jól behűteni és megkóstolni ezt a mennyei finomságot. Vigyázzatok, mert hamar elfogy. :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.