"A főzés igazán tág teret nyújt az érzelmi árnyalatok kifejezésére." - Agatha Christie

Egy falat mennyország

2017/06/05. - írta: mokasritus

Eper-csoki-vanília

20170605_134946.jpg

Eper-csoki-vanília. A három kedvenc ízem amit egy sütibe sűrítettem. A nagy nyári forróságban a hűtőből előkapva, mintha egy-egy falatot kapnék a mennyországból.

Hozzávalók:

Tészta:

  • 4 tojás
  • 3 ek. liszt
  • 3 ek. nádcukor
  • 1 ek. holland kakaópor
  • csipet só

Krém:

  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 1 tk. vanília aroma
  • 3 ek. nádcukor

Eper

Bekapcsoljuk a sütőt 180°C-ra előmelegítjük és elkészítjük a piskótát. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, úgy, hogy amikor már keményedik a hab, kanalanként hozzáadjuk a a cukrot. A kemény habhoz, lassanként hozzáadagoljuk a tojás sárgáját is, majd a lisztet és a kakaóport. Vigyázzunk, hogy a habot ne törjük szét.

Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit és szép vékonyan elterítjük benne a tésztát, majd mehet is sütőbe 20-30 percre. Lehetőleg ne nyitogassuk a sütőt, mert összeesik a tészta. Ha kisült, konyharuhára fektetjük és kihűtjük.

Közben megfőzzük a pudingot a vanília aromával és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a jól felhabosított margarinnal kikeverjük. Az epret megmossuk és felszeljük.

20170604_213150.jpg

Már csak össze kell állítani, jól behűteni és megkóstolni ezt a mennyei finomságot. Vigyázzatok, mert hamar elfogy. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr3312565175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása