Dió és alma. Nagyjából mindig van itthon. Sajnos az alma néha kicsit megfonnyad, ilyenkor muszáj valamit sütnöm. Ma egy gyors muffint dobtam össze.
Hozzávalók:
- 1 ek. joghurt
- 3 szem alma (héjastul lereszelve)
- fél csomag sütőpor
- 9-10 ek. teljes kiőrlésű búzaliszt
- 4 ek. méz
- egy marék dió
- 1 dl tej
- fél dl olaj
- 1 db tojás
- (fahéj)
Első körben lereszeltem az almát (és megpróbáltam fahéjat is reszelni rá, ez nem volt túl sikeres). Erre tettem két evőkanál mézet és állni hagytam amíg a tésztát összeállítottam.
Gyakorlatilag mindent egy keverő edénybe öntöttem és robotgéppel összedolgoztam. (diót nem és ebbe is került 1 ek. méz) Aztán a tésztához beleöntöttem az almát és így is összedolgoztam. A muffinsütőt kipapíroztam és kb. 3/4-ig raktam tésztával, nekem pont el is fogyott. Ennek a tetejére jött a diós móka. A diót durvára vágtam és 1 ek. mézzel összekevertem és egy-egy teáskanálnyit tettem a muffinkák tetejére.
Előmelegített sütőben (180°C) 20-25 percig sütöttem. De ha biztosra akarunk menni akkor tűpróbával ellenőrizzük! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.