Annyira örülök, hogy itt a zöldségszezon. Mindenhol frissebbnél frissebb zöldségek. Na és hát megkezdődött a várva várt spárga ideje is. Ezért is találtam ki, ezt tápláló finomságot.
Hozzávalók:
- 1 csokor spárga
- 40 dkg friss spenót
- 3-4 koktélparadicsom
- parmezán sajt
- 2-3 dl tejszín
- pár levél friss bazsalikom
- só, bors, szerecsendió
- 1-2 ek. olívaolaj
- liszt
- 1 tojás
A csokor spárgát hőálló edényben 1-2 ek. olívaolajjal meglocsolva elősütjük. (A spárga szárának fásabb részét én letördeltem és levest csináltam belőle.)
Meggyúrjuk a tésztát. 1 tojáshoz annyi lisztet adunk amennyit csak felvesz. Nagymamámtól tanulva, igen keményre kell gyúrnunk. Ennek viszont a nyújtása nehézkes lesz, de nem lehetetlen. :) Ha kinyújtottuk, és a spárga is kész, megmossuk a spenótot és paradicsomot és máris összeállíthatjuk.
Én jénaiban állítottam össze, de véleményem szerint megteszi a tepsi is. Szóval alulra locsoltam egy kis olívát, mondjuk ami a spárga alatt megmarad, pont elegendő lehet. Aztán dobtam rá egy fél marék spenótot és egy réteg tésztát. A tésztára jön a spárga, aztán a spenót és a paradicsom. ezt mindig kis tejszínnel meglocsoltam és reszeltem rá sajtot. Kész is egy réteg.
Ugyanígy folytattam a rétegezést, amíg volt mit belepakolni. A legfelső réteg nem a tészta volt, hanem spenót. Aztán a maradék tejszínnel lelocsoltam reszeltem rá jó sok sajtot, szerecsendiót és rádobtam még pár levél friss bazsalikomot.
A tavasz és a kora nyár ízei tálalva. :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.