"A főzés igazán tág teret nyújt az érzelmi árnyalatok kifejezésére." - Agatha Christie

"Addig eszem, amíg el nem fogy" köret

2017/06/08. - írta: mokasritus

Alias mentás-diós-újhagymás gersli

20170607_204843.jpg

Már annyira untam a tésztát, krumplit és rizst köretként, hogy muszáj voltam beújítani. Körülnéztem vajon mi van itthon és ezt sikerült összetennem. Egyetlen egy baj van, hogy nem lehet elegendőt csinálni belőle. :)

Hozzávalók:

  • 1 bögre gersli
  • 2 bögre víz/ alaplé
  • fél leveskocka, vagy ételízesítő
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • egy nagy marék újhagyma zöldje
  • 10-12 levél menta (vagy esetleg több)
  • 1 marék dió
  • (kemény sajt)

A gerslit megfőzzük dupla mennyiségű vízben egy fél leveskockával. Csak mert nem volt kedvem fűszerezgetni. Közben első körben összeszeljük durvára a diót, majd serpenyőben lepirítjuk. Ezután olíván megfuttatjuk az összetört fokhagymát és a zöldhagymát és átrottyantjuk. 

20170607_193410.jpg

Ha minden kész és kicsit ki is hűlt (a mentát nem akartam, hogy összefonnyadjon) egyszerűen összekeverjük. Gersli, olívás hagymák, pirított dió, felaprított menta és mindezt még megspékelhetjük egy kis reszelt kemény sajttal. Tényleg nagyon szuper lett. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr4612575605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása