"A főzés igazán tág teret nyújt az érzelmi árnyalatok kifejezésére." - Agatha Christie

Villámgyors vendégváró falatok

2017/06/18. - írta: mokasritus

2017-06-18.jpg

Nos ez aztán tényleg villámgyors. Bár nem szokásom előregyártott élelmiszert fogyasztani, ma muszáj volt. Ezért annyit csaltam, hogy vettem fél kiló levelestésztát. Kétféle verziót készítettem, egy édeset és egy sósat, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót.

Sajtkrémes-spenótos falatka:

Hozzávalók:

  • egy nagy marék friss spenót
  • 5 dkg krémsajt
  • só, szárított zöldségkeverék
  • 1 lap levelestészta
  • tojás, a kenéshez
  • 2 gerezd fokhagyma

 A tölteléket előre elkészítjük. A fokhagymát megfuttatjuk olíva olajon, majd rádobjuk a spenótot, hagyjuk megfonnyadni. Fűszerezzük, lehúzzuk a tűzről. Ha kicsit hűlt összekeverjük a krémsajttal és kész is lennénk.

Következő körben kiterítjük a levelestészta lapot és téglalapokra vágjuk. (Nagyjából 2 ujjnyi szélesre.) Ezután az egyik felének a közepére kis tölteléket teszünk, megkenjük a szélét tojással, majd ráhajtjuk a másik felét és összenyomkodjuk a szélét. Máris mehet a sütőpapírra. Ezt folytatjuk míg el nem fogy. Közben persze a sütőt 180°C-re előmelegítjük. Mielőtt a sütőbe tennénk, megkenjük a tetejét is tojással. Kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Egyéb verziók:

  • Lekváros falatka
  • Pudingos falatka
  • Nutellás falatka
  • Káposztás falatka
  • Sonkás-pizzakrémes falatka
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr6112583693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása