Mivel a héten én elutazom, így bevallom nem sok kedvem volt az egész napomat a konyhában tölteni. De azért mégis úgy éreztem, pár napra előre megfőzök. Volt itthon némi zöldség, ami nyersen nyilván nem fog elfogyni, így született meg a Zöldséges bulgur.
Hozzávalók:
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 cukkini
- 3 sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 aprított paradicsom konzerv
- 1 fél csokor brokkoli
- só, bors, bazsalikom, oregánó
- 3-4 közepes marék bulgur
- 2-3 ek. olívaolaj
Meglocsoljuk a tapsi alját az olajjal, majd gyorsan felaprítjuk a zöldségeket. Ezeket rögtön bele is szórhatjuk a tepsibe. Erre ráhalmozzuk a bulgurt, majd az egészet nyakon öntjük a paradicsom konzervvel. Még felöntöttem egy jó fél konzervnyi vízzel, de ez bulgur mennyiség függő. Ezután fűszereztem és összekevertem, majd 180°C-os sütőben fóliával lefedve készre sütöttem, pároltam. (Sütés közben egyszer átkevertem, mert tettem bele egy teáskanál szódabikarbónát, hogy a paradicsomtól ne égjen a gyomrunk, de ez elhagyható.)
Egyszerű, zöldséges (hiszen ennek van a szezonja) és tápláló!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.