Ha friss gyümölcs akkor bizony gyümölcstorta. Kicsit spórolósra fogtam, mert nem igazán volt itthon sok tojás, de a végeredményen nem látszott.
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 3 kanál teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk. sütőpor
- 2. ek. barna cukor
- 1 csipet só
- fél l tej
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 2 ek. barna cukor
- friss gyümölcs (banán, eper)
- 1 cs. tortazselé
- 1 ek. barna cukor
Első körben kezdjük a piskótával. A sütőt az elején állítsuk be 180°C-ra. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjébe egy csipet sót teszünk, majd elkezdjük felverni. Amikor már kemény a hab, lassan hozzáadjuk a 2 kanál cukrot, majd a tojás sárgáját és végül a sütőporral elkevert lisztet. A legjobb, ha a robotgépet le sem állítjuk közben, csak szépen lassan adagoljuk a hozzávalókat. Ha kész sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 20-30 perc alatt készre sütjük. Ha elkészült a papírt lehúzzuk és kihűtjük.
Amíg sül a tészta megfőzzük a pudingot és párhuzamosan ezzel felszeleteljük a gyümölcsöket.
Ezután, én a tortaformában szoktam összeállítani a tortámat, így nem folyik szét, de a peremét később gond nélkül el tudom távolítani. Tehát alul a tészta, amire ráöntjük a pudingot. (Én nem szoktam megvárni míg kihűl.) Aztán szépen ráhalmozzuk a gyümölcsöket, esetemben az epret és a banánt.
Ezután jöhet a tortazselé. 3 dl vízzel felfőztem, majd elkevertem benne egy kanál cukrot és ezzel mondjuk vártam egy picit, de még szintén melegen ráöntöttem a gyümölcsökre. Hűtőben lehűtjük és már tálalhatjuk is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.