"A főzés igazán tág teret nyújt az érzelmi árnyalatok kifejezésére." - Agatha Christie

Fehérboros mustáros csirkecomb

2017/08/03. - írta: mokasritus

Természetesen ez sem egy túl bonyolult recept és nem is kell hozzá túl sok minden. Számomra nem túl szokványos, ezért igazán feldobta a hét közepét.

20170801_214618.jpg

Hozzávalók:

  • fél kg csirke felsőcomb (bőr nélkül)
  • 3-4 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 dl bor
  • 2-4 kanál mustár
  • só, bors
  • olíva olaj

Első lépésben gyorsan lepirítjuk a combok mindkét oldalát. Aztán a hagymákat felkarikázzuk. Egy hőálló tál aljába szórunk némi hagymát, majd ráhelyezzük a combokat. Ezután rászórjuk a maradék hagymát, leöntjük a fehérboros mustáros, fűszeres öntettel és lefedjük.

Sütőben 180°C-on puhára sütjük. Ha már átpuhult, levesszük a fedőt/fóliát és megpirítjuk. A végén belekeverjük a csokor aprított petrezselymet.

Bulgurral, rizzsel mennyei ebéd, vacsora, vagy nasi. :D 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr9612716066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása