"A főzés igazán tág teret nyújt az érzelmi árnyalatok kifejezésére." - Agatha Christie

Bazsalikomos reteklevél pesztó

2017/08/06. - írta: mokasritus

Mert a retek levele is ehető

20170729_125046.jpg

Ez az a recept ami tipikusan azért született meg, mert nem szeretek kidobni semmit. A hónapos retek gyönyörű zöld levélcsokra is ilyen volt. És még az is a nagy előnye, hogy nem kell órákig ácsorogni a meleg tűzhely mellett. :)

Hozzávalók:

  • egy csokor retek levél
  • egy marék bazsalikom levél
  • fél csomag saláta mix mag keverék
  • egy dl olívaolaj
  • só, bor
  • reszelt keménysajt
  • 1 gerezd fokhagyma

Mindent turmixgépbe dobunk és összeaprítjuk. Tésztát főzünk és már ehetünk is. Én szoktam bele paradicsomot aprítani és azzal összemelegíteni, vagy néha mozzarella darabokkal dobom fel, de nem muszáj. :) Sajt viszont szinte kötelező a tészta tetejére. Jó étvágyat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr4112718098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása