Azért szeretem ezt a finomságot, mert fel óra alatt összedobható, egészséges és mégis könnyed ebéd. Lássunk is hozzá.
Hozzávalók:
- Olívaolaj
- 40 dkg csirkemell filé
- egy marék brokkoli
- 1 csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl tejszín
- só, bors, szárított zöldségkeverék
- negyed kg tészta
- sajt a tálaláshoz
A felhevített olívaolajon az apróra vágott csirkemellet lepirítjuk. Kifehéredés után befűszerezzük. Majd fedő alatt picit még pároljuk, miután hozzáadtuk a felkarikázott fokhagymát. Következő lépésben beleszórjuk a felaprított petrezselymet és a feldarabolt brokkolit. Fedő alatt addig pároljuk míg a brokkoli megpuhul, de még egy picit azért roppanós. Ezután beleöntjük a tejszínt, esetleg reszelhetünk bele egy kis sajtot is, az íze kedvéért. Összemelegítjük és el is készült az étel.
Rutinosan mielőtt nekiállunk lepirítani a csirkét, tegyük fel a tészta főző vizét, így nagyjából egy időben készül el a feltéttel.
Fogyasszátok egészséggel!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.