A zabmániám legújabb szülöttje, több finom süti egyesítése :) És ha véletlenül kivilekvárt kapsz karácsonyra, próbáld ki vele, mert nagyon illik bele. Nem mellesleg gyorsan megvan, ha a pihentető egy órát nem nézzük. A tészta egy linzer tészta, egy fokkal egészségesebb verzióban. Szóval akkor itt a recept:
Hozzávalók:
- kb. 20 dkg zabpehely
- 5 dkg. teljes kiőrlésű liszt
- 10-15 dkg margarin
- fél dl tej
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg nádcukor
- 1 db tojás
- 2 ek. darált dió
- csapott teáskanál útifű maghéj őrlemény
- 1 kis üveg lekvár
A zabpelyhet dobd az aprítóba és daráld össze, ha dió egészben volt, együtt is darálhatod őket. Aztán öntsd át egy tálba, amiben összegyúrod. Morzsold bele a margarint, add hozzá a többi összetevőt is (lekvárt leszámítva) és dolgozd össze.
Szedd két darabra, 1/3 és 2/3 arányban. Fóliázd be a darabokat. A picit tedd a fagyóba, a nagyot pedig a hűtőbe. És most menj pihenj egy órácskát.
Ha lejárt az egy óra, akkor a hűtős, nagyobb darabot sütőpapíron nyújtsd akkorára, amekkora a tepsid, aztán emeld is át bele. Ekkora jön a lekvár. A kivilekvár receptjét megtalálod egy korábbi bejegyzésben, ha úgy döntenél, hogy kipróbálod azzal. De szerintem még a ribizli lekvárral lehetne nagyon finom. Ha nem szereted a savanykás ízvilágot, bármilyen lekvárt használhatsz.
Szóval kend meg a lekvárral, majd vedd ki a fagyasztott tészta darabot és reszeld a tetejére. Kész is. Előmelegített (180°C-os) sütőben addig kell sütnöd, míg picit meg nem pirul a teteje (kb. fél óra).
Jó étvágyat!
Ui.: Bűnözni lehet egészségesebb formában is:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.