Ha új év akkor bizony lencse. Bevallom a karácsony után, már vágytam egy kis zöldségre, ezért én a zöldséges verzió mellett döntöttem.
Hozzávalók:
- 2-3 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- kisebb darab zeller
- lencse (40 dkg)
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- egy kis csokor petrezselyem
- olivaolaj
- 2 ek. liszt
- só, bors, ételízesítő, kömény, paprika, babérlevél
A lencsét előző este már beáztattam, így átöntöttem egy jó nagy fazékba és felöntöttem vízzel és beledobtam 3 darab babérlevelet. Alá is gyújtottam. Tehát amíg ez felforrt és elkezdett szépen puhulni, addig megpucoltam a zöldségeket és felszeltem. A zellert is hasonló darabokra mint a répát. Amikor a lencse félig megfőtt, hozzáadtam a zöldségeket és 2 gerezd fokhagymát. Jah és persze egy beirdalt vöröshagymát. A petrezselyemnek szintén csak felét adtam hozzá aprítva, a maradékot csak miután levettem a tűzről. Befűszereztem, de azért a kóstolások során ezt még korrigáltam.
Amikor már megpuhult a lencse, csináltam egy fokhagymás rántást. (Olajon lepirítottam a fokhagymát, rádobtam a lisztet, ezt is pirítottam, aztán pedig jött a pirospaprika és a leves levével felhígítottam, én így szoktam.) Szóval ezt belekevertem a levesbe és szépen be is sűrűsödött. Gyorsan kikevertem a galuskát, ami egy tojás, liszt és só volt. Ezt beleszaggattam, amikor feljött a leves tetejére, megszórtam a maradék petrezselyemmel és már terítettem is. :)
Hozzon szerencsét az új évre nektek is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.